torsdag 24 mars 2011

Apropå tunga inspelningar


När man ser storleken på det material vi ibland får från våra kunder är det lätt att förstå varför man vill digitalisera sina samlingar av analoga media. Stora samlingar blir lätt otympliga och svåra att överskåda.

De 13 flyttkartongerna på bilden väger tillsammans över 400 kg! Materialet är dessutom skrymmande och kräver kontinuerlig omsorg och en bra lagringsmiljö för att kunna spelas upp. Dessutom ska uppspelningsutrustningen kontinuerligt hållas igång med regelbunden service.

Istället kan nu kunden göra alla inspelningar sökbara i en databas, något som markant ökar tillgängligheten av materialet. Dessa inspelningar kommer från ett universitet och tack vare de digitala filerna SLC levererat kan nu inspelningarna användas i forskningssyfte utan att originalfilerna slits det minsta.

0 kommentarer:

Om SLC

Sveriges LjudmigreringsCentrum
Västervik, Sweden
Sveriges Ljudmigreringscentrum är ett nationellt kompetens- och utvecklingscentrum för bevarande av ljud och bild. Vi hjälper landets arkiv, näringsliv och privatpersoner att kartlägga, säkerställa och tillgängliggöra sina inspelningar.
Visa hela min profil
Använder Blogger.